Чотири продукти, що підвищують ризик раку грудей

Європейські вчені назвали продукти, що підвищують ризик раку грудей

Спиртні напої

Зловживання спиртними напоями підвищує рівень гормону естрогену та інших речовин, що впливають на розвиток раку грудей на гормональному рівні. Алкоголь пошкоджує ДНК в клітинних структурах, що підвищує ризик онкологічного захворювання.

Фастфуд

Вчені не рекомендують захоплюватися фастфудом, бо велика кількість гамбургерів і картоплі фрі може привести до збільшення ваги. Подальше ожиріння вважають фактором ризику раку грудей, до того ж жирна їжа провокує хвороби серця і викликає цукровий діабет.

Смажені страви

Не рекомендується вживати смажені страви: м’ясо або картоплю. Подібну їжу слід вважати важливим фактором ризику пухлин молочних залоз у жінок. Глибоко просмажене червоне м’ясо викликає підвищений ризик раку грудей. Те ж стосується бекону, сардельок і сосисок. Не рекомендується часто вживати шинку і копчену ковбасу.

Солодкі продукти

Пересолоджені продукти призводять до збільшення ваги, можливі пухлини, включаючи рак грудей. Слід уникати газованих напоїв і фабричних соків, цукерок та інших солодощів. Потрібно відмовитися від їжі з рафінованими вуглеводами. Йдеться про білий хліб і солодку здобу, необхідно включити в раціон хліб з цільного зерна, фрукти і овочі.

Джерело: novamed

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook