Звичка часів СРСР їсти пельмені з оцтом: здивуєтеся, що не знали цього раніше

Є кілька причин, чому пельмені їли тільки таким так

Пельмені – улюблена страва багатьох, особливо, чоловіків. Вони їх їли б щодня. Проте зараз зазвичай чоловіки їдять пельмені зі сметаною чи маслом.

А у часи СРСР добавки були зовсім не такі. Майже всі їли пельмені з оцтом.

Для чого в пельмені додають оцет?

Чому пельмені їдять з оцтом, дуже добре знали радянські люди. Складно уявити, що тоді хтось їв їх без цієї рідини. По-перше, вибору добавок тоді особливо не було, а по-друге у оцту, крім дешевизни, є й інші плюси:

  • допомагає контролювати апетит;
  • містить вітаміни групи B і пектин;
  • допомагає побороти мігрень, похмілля, розлади шлунково-кишкового тракту.

Проте поряд з цими перевагами, оцет має низку недоліків. Пельмені з оцтом шкідливо їсти людям, у яких є проблеми з нирками, а також тим, хто страждає на підвищену кислотність шлунка.

Як варили пельмені в СРСР

У каструлю набирали півтора-два літри води, солили її, додавали спеції. Коли вода закипить, висипати пакет пельменів і постійно їх помішувати.

Після того як пельмені спливуть потрібно зменшити вогонь і варити їх ще 5-7 хвилин;

Перед тим, як пельмені покласти в тарілку туди клали шматочок вершкового масла, а потім поливали пельмені оцтом.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook