Звичка часів СРСР їсти пельмені з оцтом: здивуєтеся, що не знали цього раніше
Є кілька причин, чому пельмені їли тільки таким так
Пельмені – улюблена страва багатьох, особливо, чоловіків. Вони їх їли б щодня. Проте зараз зазвичай чоловіки їдять пельмені зі сметаною чи маслом.
А у часи СРСР добавки були зовсім не такі. Майже всі їли пельмені з оцтом.
Для чого в пельмені додають оцет?
Чому пельмені їдять з оцтом, дуже добре знали радянські люди. Складно уявити, що тоді хтось їв їх без цієї рідини. По-перше, вибору добавок тоді особливо не було, а по-друге у оцту, крім дешевизни, є й інші плюси:
- допомагає контролювати апетит;
- містить вітаміни групи B і пектин;
- допомагає побороти мігрень, похмілля, розлади шлунково-кишкового тракту.
Проте поряд з цими перевагами, оцет має низку недоліків. Пельмені з оцтом шкідливо їсти людям, у яких є проблеми з нирками, а також тим, хто страждає на підвищену кислотність шлунка.
Як варили пельмені в СРСР
У каструлю набирали півтора-два літри води, солили її, додавали спеції. Коли вода закипить, висипати пакет пельменів і постійно їх помішувати.
Після того як пельмені спливуть потрібно зменшити вогонь і варити їх ще 5-7 хвилин;
Перед тим, як пельмені покласти в тарілку туди клали шматочок вершкового масла, а потім поливали пельмені оцтом.
Джерело: unian
Радіо Трек: НОВИНИ