Чому розсіл у банках з огірками стає білим: Поради досвідчених господинь
Є правила, яких треба дотримуватися
Часто трапляється так, що розсіл з огірками починає мутніти, кришка надувається і потім взагалі її зриває. Щоб уникнути таких ситуацій, треба знати кілька правил.
Чому біліють огірки у банках?
- Порушена герметичність банки через погану кришку, або є сколи на горловині банки.
- Ви закрили банки несправним ключем.
- Була використана йодована сіль.
- Ви порушили умови зберігання. Консервовані огірки повинні зберігатися при температурі від 2 до 7 градусів тепла. При кімнатній температурі, огірки повинні зберігатися не більше трьох днів.
Як зрозуміти, чи можна їсти огірки, у яких помутнів розсіл:
- Ви ще бачите огірки через білий розсіл.
- Кришка не здута.
- При відкритті банки не відчувається неприємний запах, або шум.
- Ці огірки слід використати для приготування розсольника, або солянки.
Джерело: aktualno
Радіо Трек: НОВИНИ