Чому не можна зливати рідину з банок із горошком: відповідь вас здивує
Про це варто знати кожній господині
Консервований горошок – це один із основних інгредієнтів багатьох салатів, які господині готують до новорічного столу.
Мало кому відомо, та розсіл горошку може бути так само корисним, як і сам продукт. Однак більшість людей просто зливають його в раковину, не знаючи про цінність цієї рідини.
Що цінного у розсолі консервованого горошку
Рідина містить купу вітамінів і мінералів – вітамін C, вітаміни групи B, калій, магній, які виділяються з горошку під час термічної обробки та консервації.
Деякі професійні кухарі використовують цей розсіл для приготування супів та різноманітних соусів до салатів, пасти та м’яса.
Чому не можна зливати рідину з банки з горошком
Експерти зазначають, що розсіл містить до 30% поживних речовин, які віддає горошок під час консервації. Тож, якщо ви зливаєте рідину, то позбавляєте себе частини корисних мікроелементів.
Окрім того, розсіл консервованого горошку можна додавати до супів, тоді вони матимуть більш насичений смак. Також він чудово підходить для приготування соусу до пасти, салатів та м’яса.
У веганській кулінарії розсіл консервованого горошку часто використовують для заміни яєць у різноманітній випічці.
Джерело: tsn
Радіо Трек: НОВИНИ