Чому не можна мити ножі гарячою водою
Це тільки псує їх
Тупі ножі на кухні – вічна проблема. Достатньо дотримуватися кількох порад, щоб ножі залишалися гострими.
Основні правила догляду за ножами
- Зберігати їх окремо від інших кухонних предметів;
- Головне – не тримати з ложками та виделками.
- Використовувати ножі за призначенням: ножем для хліба різати тільки хліб, ножем для овочів – овочі. Тверді кістки або шматки м’яса краще взагалі рубати спеціальною сокиркою.
- Не мити ніж гарячою водою. У водопровідній воді містяться солі, які здатні роз’їдати метал, а гаряча вода прискорює цей електрохімічний процес. Чим гарячіша вода, тим швидше відбуватиметься реакція, яка веде до затуплення вістря.
- Не використовувати скляні і мармурові дошки. Віддавати перевагу дерев’яним.
ДЖЕРЕЛО: Сім'я
Радіо Трек: НОВИНИ