Чому не червоніють помідори? Іноді їм треба допомогти дозріти

Серед найцікавіших способів – накачати томати алкоголем або ж поколоти плоди, але є і більш традиційній методи

Буває, що помідори «неохоче» дозрівають і надто повільно переходять із зеленої фази (нестиглості) у червону. Існує кілька причин, які можуть провокувати таку проблему.

Чому не червоніють помідори: причини

Насамперед потрібно перевірити температурний режим. Якщо рослина перебуває при температурі нижче +15 або вище +35, вона починає «вередувати».

Також помідори навряд чи порадують дачника швидким дозріванням і відмінним урожаєм, якщо їм бракуватиме підгодівлі чи освітлення.

Відомо, що ці овочі потребують багато уваги і регулярного підживлення.

Як активізувати дозрівання помідорів

Існує ціла низка простих маніпуляцій, які допоможуть помідорам дозріти. Пропонуємо лише найпопулярніші з них.

Розщепити стебла

У стеблинці потрібно зробити невеликий надріз довжиною 5 см і вставити в нього паличку. Такий спосіб помітно впливає на швидкість дозрівання овочів.

 Скоротити поливи

Під час збору плодів потрібно трохи скоротити полив рослин. Досить буде насичувати помідори вологою раз на тиждень.

 Проколювати плоди

Багато хто помічав, що пошкоджені овочі швидше наливаються бажаною червоністю. Тому можна зробити кілька проколів паличкою в районі плодоніжки - це реально прискорить процес дозрівання

Робити уколи алкоголем

Не всі дачники готові використовувати такий метод. Однак досвідчені городники стверджують, що пів мілілітра горілки, введені в помідор, змушують його миттєво дозрівати. Причому смак плоду не змінюється.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook