Чому краще купувати сірий, а не червоний фарш: Колір і свіжість м'яса
Поради м'ясника
Колір не вказує на свіжість м'яса, а тільки на хімічну реакцію, що відбулася. Якщо м'ясо має червоний колір, це говорить про високий вміст кисню у ньому. Сірість у кольорі виникає внаслідок реакції речовини міоглобіну, який утворює пігменти сірого забарвлення.
Таким чином, це суто оптичний процес, що не впливає на якість продукту.
М'ясний фарш добре виглядає зовні, але всередині часто можна побачити сіро-коричневе ядро, яке утворюється через брак кисню. Ще менше кисню містить упакований фарш.
Насправді він повинен бути повністю сірим, але так ніхто не купив би його, індустрія застосовує хитрі трюки. Добавки роблять м'ясо візуально привабливим
Якщо фарш сірий на вигляд, це скоріше ознака того, що м'ясник не використав жодних добавок.
Як перевірити свіжість м'яса?
Якщо ви не впевнені у свіжості м'яса, проведіть тест на запах. Зазвичай свіже м'ясо має кислуватий запах. Якщо запах інший або неприємний, це може бути ознакою зіпсованого м'яса.
Якщо помістити фарш на свіже повітря, приблизно через 15 хвилин він насититься киснем і знову стане рожевим.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ