Чому каву ніколи не можна заливати кип'ятком: просте пояснення

Як ідеально заварити каву

Експерти з кави назвали температуру води, яка найкраще підходить для приготування ідеальної чашки. Адже при заварюванні кави температури має вирішальну роль.

Чим більше обсмажена кава, тим більше вона може гірчити. Тож заливати каву окропом не варто.

 

Це може призвести до появи земляного та гіркого смаку.

Проте для свіжообсмаженої кави прохолодна вода може призвести до м’якої, трав'янистої чашки.

Рекомендується звернути увагу на різний рівень обсмаження та вибирати температурні компоненти, які підходять саме для того, щоб підкреслити фруктові та яскравіші якості кави. Згідно з даними дослідженнями, оптимальна температура – ​​від 90 до 96 °C .

Така температура допоможе уникнути неприємного присмаку та дозволить розкрити всі смакові ноти зерна.

Для підтримання гарячої температури кави без втрати смаку експерт рекомендує перед приготуванням кави підігрівати горнятко. Для цього можна просто обполоснути його гарячою водою перед наливанням кави – так смак залишиться насиченим, а температура стабільною.

Як вибрати чашку для кави?

Експерти кажуть, що для домашнього користування рекомендуємо запастися чашками 150-220 мл — це універсальний тип посуду. Загалом вибирати ємності потрібно, відштовхуючись від категорії кави та способу її заварювання.

Якщо ж ви любите готувати різні види напоїв для гостей або членів сім'ї, розумним рішенням стане купівля спеціальних наборів. Головне, щоб чашка для кави підкреслювала її переваги і зберігала потрібну температуру.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook