Чому європейці та американці не їдять гречку, хоча вона й дуже корисна: відповідь здивує

Хоча для українців гречана каша є продуктом першої потреби, в Європі та США її практично не їдять

Причина полягає в тому, що гречка досить невибаглива культура, яка швидко зростає, а тому в Європі та Америці в давнину вона була кормом для худоби. В Португалії, Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині цю рослину називали «арабською» або «язичницькою».

Навіть сьогодні, коли гречку можна придбати на прилавках магазинів в Європі та США, цей продукт місцеві жителі вважають надто гірким.

 

В Індії її називають «їжею бідних» або «чорним рисом».

 

Тут її не обсмажують, як в Україні, а продають необробленою.

Чому ж українці так люблять гречку? Після Першої світової війни, голодомору 1930-х років, Другої світової війни та радянського дефіциту гречка залишалася в нашій країні дешевим та доступним продуктом.

Її достатньо лише зварити на воді — і вона матиме вже певний смак. Навіть без приправ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook