Чому дубайський шоколад став хітом: історія десерту та домашній рецепт

Його можна приготувати вдома

Дубайський шоколад став найбажанішим десертом у світі. Огляди на десерт у соцмережах збирають мільйони переглядів, а багато туристів відвідують ОАЕ тільки заради його дегустації.

Утім, відгуки про новинку є суперечливими. Ми розповіли, що таке дубайський шоколад, як він з'явився і чому став хітом.

У чому особливість дубайського шоколаду

Дубайський шоколад — це десерт родом з ОАЕ, який містить велику кількість складнокомпонентної начинки. Кожна плитка виготовляється вручну. По суті це повноцінний десерт з шоколадним покриттям.

Смаколик придумала дубайська любителька солодкого Сара Хамуда, яка під час вагітності перетворила хобі на бізнес. Існує кілька смаків: печиво і чізкейк, тісто філло і карамель, чай і хрусткі кульки.

Але найвідомішим став шоколад із фісташковою пастою і смаженим тістом катаїфі.

20 доларів коштує оригінальний дубайський шоколад. Це приблизно 830 гривень. В інтернеті також можна знайти плитки вартістю від 1000 до 1500 гривень. Причина такої ціни - використання натуральних інгредієнтів і ручна праця, а також рекламний ажіотаж.

Справжній дубайський шоколад купити можна тільки на батьківщині, адже компанія-виробник не імпортує смаколик через короткий термін придатності - всього 3 дні.

 

Оригінальними вважаються тільки десерти бренду FIX Dessert Chocolatier. Решта солодощів є підробкою або спробою повторити смак оригіналу.

Дегустатори зазначають, що начинка є приторно солодкою і сподобається лише солодунам. Фісташкова паста за смаком нагадує халву і є доволі жирною. Утім, ці відгуки здебільшого стосуються підробленого шоколаду, адже оригінал мало хто куштував.

Як приготувати дубайський шоколад

Якщо хочеться спробувати знаменитий десерт, але немає можливості купити оригінал, то можна приготувати дубайський шоколад домашній з фісташковою начинкою. Щоб усе вийшло, дуже важливо взяти якісну горіхову пасту і несолодку, якщо не любите приторні десерти.

Інгредієнти:

  • шоколад - 250 г;
  • фісташкова паста - 100 г;
  • тісто катаїфі - 150 г;
  • вершкове масло - 20 г.

Також знадобиться глибока та вузька силіконова форма. Або пластикова, застелена пергаментом. 2/3 шоколаду розтопіть на водяній бані та рівномірно розподіліть по дну і боках ємності. Поставте в холодильник для охолодження.

Тісто катаїфі наріжте дрібними шматочками. Підсмажте на сковорідці з розтопленою олією 3-4 хвилини до золотистого кольору. Остудіть. Змішайте з фісташковою пастою. Викладіть начинку у форму, полийте зверху розтопленою третиною решти шоколаду і знову залиште в холодильнику. Коли все застигне, акуратно дістаньте плитку з ємності.

Якщо готувати десерт самостійно, то собівартість плитки вагою 300 г складе приблизно 400 гривень.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook