Чим замінити вершковий сир маскарпоне: 2 прості варіанти не зіпсують страву
Є недорога альтернатива


Сир маскарпоне – дорогий продукт, який використовують для різних десертів – тортів, тірамісу, кремових желе і трайфлів.
Якщо вам раптом захотілося приготувати щось смачне, але під рукою не знайшлося цього продукту, його можна замінити.
Чим замінити маскарпоне?
Можна взяти будь-який інший м'який сир. Наприклад, рікотту або філадельфію. Але ви можете без проблем приготувати смачну альтернативу маскарпоне самостійно.
Якщо вам потрібно додати сир до тірамісу, можете спробувати такі два рецепти:
- візьміть 1 кг жирної сметани, викладіть у мішечок з бавовняної тканини і повісьте його на ніч над глибокою ємністю для витікання соку. На ранок у вас буде 500 г молочного продукту, який нагадує маскарпоне своїм смаком та текстурою.
- ще один, трохи складніший, варіант — візьміть однакову кількість жирної сметани і кефіру, посоліть, ретельно збийте, викладіть у бавовняний мішечок, підвісьте над глибокою ємністю. За кілька днів продукт стане досить щільним, щоб його можна було використовувати для десертів на кшталт тірамісу.
Що можна використовувати замість сиру маскарпоне у торті
Часто з маскарпоне готують смачний крем для торта. Щоб замінити його, візьміть:
- 300 г жирного домашнього сиру;
- 100 мл вершків 30% жирності;
- 100 г цукрової пудри;
- 2 яйця.
Спочатку збиваєте жовтки з половиною цукрової пудри, а потім повторюєте процедуру з білками. Додаєте вершки і ще раз збиваєте. Наприкінці все ретельно перемішуєте з домашнім сиром.
Ще простіше сир, який нагадує маскарпоне, готується з вершків (30% жирності) та лимонного соку.
Спочатку вершки нагрівають, не доводячи до кипіння, потім томлять на слабкому вогні до 10 хвилин.
Тоді додають сік одного лимона і варять ще 5 хвилин. Знімають каструлю з вогню, вміст викладають у марлю і дають стекти зайвій волозі. Потім збивають з цукром до кремоподібного стану.
Джерело: tsn
Радіо Трек: НОВИНИ