Чим замінити вершковий сир маскарпоне: 2 прості варіанти не зіпсують страву

Є недорога альтернатива

Сир маскарпоне – дорогий продукт, який використовують для різних десертів – тортів, тірамісу, кремових желе і трайфлів.

Якщо вам раптом захотілося приготувати щось смачне, але під рукою не знайшлося цього продукту, його можна замінити.

Чим замінити маскарпоне?

Можна взяти будь-який інший м'який сир. Наприклад, рікотту або філадельфію. Але ви можете без проблем приготувати смачну альтернативу маскарпоне самостійно.

Якщо вам потрібно додати сир до тірамісу, можете спробувати такі два рецепти:

  • візьміть 1 кг жирної сметани, викладіть у мішечок з бавовняної тканини і повісьте його на ніч над глибокою ємністю для витікання соку. На ранок у вас буде 500 г молочного продукту, який нагадує маскарпоне своїм смаком та текстурою.
  • ще один, трохи складніший, варіант — візьміть однакову кількість жирної сметани і кефіру, посоліть, ретельно збийте, викладіть у бавовняний мішечок, підвісьте над глибокою ємністю. За кілька днів продукт стане досить щільним, щоб його можна було використовувати для десертів на кшталт тірамісу.

Що можна використовувати замість сиру маскарпоне у торті

Часто з маскарпоне готують смачний крем для торта. Щоб замінити його, візьміть:

  • 300 г жирного домашнього сиру;
  • 100 мл вершків 30% жирності;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 2 яйця.

Спочатку збиваєте жовтки з половиною цукрової пудри, а потім повторюєте процедуру з білками. Додаєте вершки і ще раз збиваєте. Наприкінці все ретельно перемішуєте з домашнім сиром.

Ще простіше сир, який нагадує маскарпоне, готується з вершків (30% жирності) та лимонного соку.

Спочатку вершки нагрівають, не доводячи до кипіння, потім томлять на слабкому вогні до 10 хвилин.

Тоді додають сік одного лимона і варять ще 5 хвилин. Знімають каструлю з вогню, вміст викладають у марлю і дають стекти зайвій волозі. Потім збивають з цукром до кремоподібного стану.

Джерело: tsn

Радіо Трек: НОВИНИ