Чи потрібно насправді збирати пінку, що утворюється під час варіння бульйону

Поради професійних кухарів

Коли ви готуєте бульйон, на поверхні з’являється підступна пінка, яка часто лякає господинь. Професійні кухарі заспокоюють, що ця пінка не є ознакою несвіжого м’яса. Але все ж її краще позбутися.

Пінка — це білок, що згорнувся від високої температури. Зазвичай він має світлий відтінок, а якщо в м'ясі залишалися краплі крові — коричневий.

Сама по собі пінка нешкідлива. Однак, з'єднуючись із жиром, вона стає щільною, прилипає до стінок каструлі і робить бульйон менш привабливим. Крім того, пінка може надати бульйону неприємного присмаку. Тому кухарі зазвичай знімають її з поверхні.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook