Чи потрібно мити гречку перед варінням? Ви будете здивовані тим, що з нею роблять деякі кухарі
Лайфхак змінює її смак
Всім треба напрацювати у собі звичку завжди мити крупу перед варінням. Вона не зберігається у стерильних умовах, по ній могли бігати гризуни, а також на зернах крупи накопичено багато бруду. Тож, щоб не пригощати свою родину таким доповненням до каші, варто завжди добре все промивати.
Що робити з гречкою перед варінням?
Гречку заслужено вважають однією з найкорисніших каш. Вона, як і, наприклад, кіноа чи насіння чіа, містить просто неймовірно велику кількість корисних мікроелементів, вітамінів і речовин.
Гречку обов’язково треба мити перед варінням, адже так можна позбутися бруду і сміття, які на ній накопичилися.
Крім того, попереджають спеціалісти, деякі з виробників обробляють крупу спеціальними препаратами від шкідників. Такий метод допомагає безпечно та без ризиків зберігати кашу, втім впливає на процес приготування.
Тож не слід нехтувати промиванням крупи перед варінням.
Втім, досвідчені кухарі не лише промивають гречку. Вони її ще й смажать. Для того, щоб крупа потішила смаковими якостями після приготування, перед початком варіння досвідчені кулінари рекомендують злегка обсмажити її з цибулею та, наприклад, морквою. Для пікантності можете також додати часник.
Така нехитра маніпуляція зробить готову гречану кашу пікантнішою, а її смак виявиться набагато цікавішим, ніж у тої каші, яка варилась без попереднього обсмаження. Обов’язково спробуйте приготувати гречку саме таким чином.
Джерело: odnaminyta
Радіо Трек: НОВИНИ