Чи потрібно мити гречку перед варінням? Ви будете здивовані тим, що роблять професійні кухарі
Є тонкощі приготування каші
Гречка – улюблена каша багатьох українців. Кожна господиня має свої хитрощі приготування смачної гречки – хтось любить, щоб крупинка від крупинки відставала, а хтось – навпаки полюбляє, щоб виходила однорідна маса.
Мають свої фішки приготування гречки і професійні кухарі. Зокрема, вони обов’язково миють гречку перед приготуванням. Адже зерна накопичують на собі багато бруду поки дійдуть до кінцевого споживача.
Якщо не промити гречку перед приготуванням, ризикуєте занести в організм шкідливі речовини.
Миття греки – далеко не єдиний секрет, який допомагає зварити смачну та безпечну для здоров’я кашу.
Для того, щоб крупа потішила смаковими властивостями після приготування, перед початком варіння досвідчені кулінари рекомендують злегка обсмажити її з цибулею та морквою.
Це зробить гречану кашу пікантнішою, а її смак виявиться набагато цікавішим, ніж у тої каші, яка варилась без попереднього обсмаження.
Обов’язково спробуйте приготувати гречку саме таким чином.
Радіо Трек: НОВИНИ