Чи можна їсти варення, на якому є пліснява?

Зараз ви дізнаєтеся про ще одну свою шкідливу звичку...

Зацвіле варення — не така вже й рідкість. Хтось без страху знімає грибок і спокійно їсть варення, хтось пускає його у випічку, а інші викидають заготовку, побоюючись підхопити якусь заразу.

То що робити і чи можна їсти запліснявіле варення?

Насправді краще не ризикувати, адже деякі види таких мікроорганізмів утворюють надзвичайно небезпечні токсини, які, потрапляючи в організм людини, позначаються на роботі печінки, нирок і навіть викликають онкозахворювання.

Що робити з пліснявою?

Фахівці радять утилізувати зіпсовані харчі, уражені цвіллю.

Хліб, випічку варення, джем, мармелад чи інші закрутки та засолювання, покриті пліснявою, потрібно викидати

Дехто вважає, що варення з пліснявою можна вживати, якщо збереглася його структура, колір, не змінився запах і смак. Начебто достатньо лише прибрати верхній шар із грибком ложкою – і все. Однак частина продукту, що залишилася, навіть якщо на ній немає слідів псування, може виявитися заражена токсинами грибка, що «на око» просто не видно.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook