Чи можна смажити яєчню на вершковому маслі і до чого тут холестерин

Про це необхідно знати кожному

Часто лікарі рекомендують вживати вершкове масло  з обережністю. Мовляв, воно підвищує рівень холестерину. Особливо не радять їсти масло людям, що мають захворювання серця й судин.

Так само під обмеження потрапляють і смажені яйця. У цьому продукті рівень шкідливого холестерину зростає.

Чи можна смажити яйця на вершковому маслі?

Вчені навіть із цього приводу провели дослідження. В експерименті взяли участь чоловіки та жінки зрілого віку, їх розділили на групи. Одній групі пропонували смажити яйця та овочі на вершковому маслі, іншій — на рослинній олії, пише tsn.

Після завершення експерименту в піддослідних взяли кров на аналіз для визначення рівня холестерину.

На диво, результати аналізів учасників дослідження з обох груп практично не відрізнялися. Рівень холестерину підвищувався практично однаково у тих, хто їв смажені продукти на вершковому маслі, та у тих, хто вживав оливкову, соняшникову та кукурудзяну олію.

Отже, виходить, що яйця можна смажити на вершковому маслі та не турбуватися, що воно може бути шкідливим для організму.

А ось зі смаженням на рослинній олії треба бути обережними.

Оскільки за високих температур рослинна олія окислюється і в ній з’являються канцерогенні речовини, що негативно впливає на рівень холестерину в крові, збільшуючи кількість холестеринових клітин.

Гастроентерологи все ж таки рекомендують смажити яєчню на сковороді з антипригарним покриттям без олії, щоб не підвищувати рівень «поганого» холестерину в крові.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook