Чи можна садити тую біля будинку: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

У народі тую називають цвинтарною рослиною. Дерево вважається символом скорботи та печалі й нібито подобається небіжчикам. Згідно з повір'ями, туя приносить в будинок погану енергетику. Поруч з цим деревом людина може відчувати нездужання, втому і головний біль.

Також кажуть, що туя висмоктує енергетику з людини.


Якщо посадити дерево занадто близько до будинку, воно притягуватиме хвороби і нещастя, вірили наші пращури.

Самотнім дівчатам не можна садити тую, тому що вона буде відлякувати всіх наречених.

Існує думка, що туя приносить господарям будинку нещастя та приваблює злих духів. Пов'язано це з тим, що вічнозелене дерево є дуже невибагливим, тому його часто висаджували на кладовищах. Через скорботу, яку людина відчуває на кладовищі, туя й отримала погану славу.

Ще одне марновірство, пов'язане з туєю, говорить про те, що дерево може притягнути до будинку крадіїв.

Цей міф також легко розвінчати. Справа в тому, що це північноамериканське дерево потрапило в Європу лише 400 років тому. Посадити його на своїй ділянці могли в той час лише заможні люди. Таким чином, туя стала справжньою приманкою для злодіїв.

Французький король, якому тую привезли в дар, назвав її «деревом життя». Він був упевнений, що вічнозелені гілки туї приносять її власнику довголіття.

Якщо відкинути всі прикмети і забобони, то дерево має безліч позитивних властивостей з чисто практичної точки зору.

По-перше, хвоя має сильну антимікробну дію. Тому якщо посадити тую на ділянці, можна позбутися сезонних застуд.

По-друге, хвоя може накопичувати в собі заряд статичної електрики, тому дерево служить «природним пилососом» - воно притягує пил і знижує його кількість в повітрі.

По-третє, густа крона рослин, висаджених у вигляді живоплоту, створює прекрасну захисну смугу, що знижує рівень міського шуму і вихлопних газів автотранспорту.

По-четверте, коренева система туй прекрасно зміцнює ґрунт.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook