Червоний напій, що врятує від високого тиску

Аби встановити, чи дійсно це так - науковці провели майже пів сотні досліджень

Відомий своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями, а також великою кількістю флавоноїдів, цей кислуватий напій допомагає підтримувати здоров'я серцево-судинної системи та зменшувати запалення.

Аналіз результатів 45 різних досліджень показав, що вживання журавлинного соку суттєво знижує показники систолічного та діастолічного тиску.

 

У середньому тиск систоли знижувався на 1,52 міліметра ртутного стовпчика, а діастолічний - на 1,78 міліметра ртутного стовпа. Вчені зробили висновок про те, що журавлинний сік «може сприяти покращенню кров'яного тиску».

Кров'яний тиск вимірюється в міліметрах ртутного стовпа, і нормальними показниками тиску вважаються всі показники між 90/60 і 120/80. Показники в межах між 120/80 та 140/90 вважаються підвищеним тиском. Такі цифри повинні стати попереджувальним сигналом про те, що у вас є ризик розвитку гіпертонії, і в цьому випадку вам рекомендується внести зміни до свого способу життя. 

Науковці вважають, що вживання журавлинного соку також позитивно впливає на рівень холестерину в крові.

Вони припускають, що, можливо, це відбувається завдяки поліфенольним сполукам, що містяться у журавлині. 

«Поганий» холестерин - холестерин ліпопротеїнів низької щільності - може накопичуватися на стінках судин, утворюючи бляшки холестерину. Судина звужується, обмежуючи приплив крові, що своєю чергою підвищує ризик розвитку інсульту чи інфаркту.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook