Через нові правила Мінфіну в Україні подорожчає таксі

Обіцяють, що не сильно. Але ж на практиці....

В Україні прогнозують подорожчання таксі. Це ймовірна реакція перевізника на 
нові правила для онлайн-сервісів, які має намір запровадити Мінфін.

За попередніми даними кожна поїздка подорожчає на 10%.  

Йдеться про впровадження загальноєвропейської реформи, яка стосується усіх онлайн-платформ. Україна, має визнатися, що таке цифрова платформа, яким чином вона має звітувати перед податківцями про свою фінансову діяльність, та якими податками її можна обкласти. І хоча перехід на цю платформу не є вимогою для вступу в ЄС, все ж це працюватиме на зближення  українського та європейського законодавства, каже експерт.

Це загальноєвропейська реформа, що стосується всіх онлайн-платформ, на яких можна продавати послуги або товари. Туди ж входять Amazon, eBay, Aliexpress, не тільки Uber, Bolt, Uklon та Glovo. Нещодавно набула чинності зміна директиви про оподаткування в ЄС, яка визначила, що таке цифрова платформа і як вона повинна сповіщати про доходи та операції, які на ній здійснюються, – повідомив  експерт Владислав Притоманов.

Чимало таксистів в Україні зараз працюють як фізичні особи, або ФОПи. Перевізників куди більше ніж  виданих державою ліцензій на підприємницьку діяльність. А отже, решта працюють саме через онлайн-платформи. 

 На думку експерта, навряд чи зараз українська влада впритул візьметься за оподаткування онлайн-сервісів. Втім, якісь зміни усе ж можуть відбутись, але вони будуть мінімальними. 

Я вважаю, що такі зміни не пройдуть і будуть розкритиковані. Вони можуть лише запровадити базове законодавство про те, що таке цифровий оператор, і накласти на нього якесь регулювання звітності, але не більше, - каже експерт.

 

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook