Через кліматичні зміни може змінитися смак популярного напою, який люблять в Україні

Вчені зробили заяву

Вчені розповіли, що у зв’язку з ризиком посилення сільськогосподарських посух, які стануть підґрунтям для зниження врожайності та якості хмелю, до 2050 року смак пива може змінитися.    

За словами вчених, відповідні процеси вже розпочалися. Якщо їх не зупинити, то з роками на територіях, які займаються вирощуванням хмелю, врожайність впаде на 12-35%. Найбільше наслідки зміни клімату відчують виробники пива у Британії, Словенії, Португалії та Іспанії

Вчені стверджують, що фермерам доведеться «пристосуватися» до таких змін та подумати, як вберегти свій врожай від засухи та знищення. 

Оскільки сільськогосподарські посухи прогнозуються з високою вірогідністю у Південній Європі та з середньою вірогідністю у Центральній Європі,  необхідно розширити площу вирощування ароматичного хмелю на 20% порівняно з поточною площею виробництва, щоб компенсувати майбутній занепад, – кажуть вчені.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook