Частині працівників уряд офіційно скоротив зарплату: хто отримає менше

Таких працівників в Україні - десятки тисяч

Через повномасштабну війну, розв’язану росією проти України, Кабмін ухвалив рішення скоротити витрати на виплату зарплат державним службовцям – на 10%. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Каже, йдеться про загальні витрати на сплату зарплат у державному секторі – крім бюджетної сфери.

Тобто маються на увазі саме державні службовці, а не вчителі чи медики.

Він також зазначив, що зарплати у державному секторі можуть продовжити скорочувати, якщо у цьому буде потреба.

– Ми загальні видатки на виплату зарплат у державному секторі, крім бюджетної сфери, тобто для держслужбовців, не для вчителів та медиків, уже скоротили на 10%. Це і Кабінет Міністрів, Офіс Президента, Верховна Рада.

 

І цю тенденцію будемо продовжувати в разі потреби.

 

Ми будемо бачити, як буде йти наповнення бюджету, якою буде мінімальна необхідність сьогодні, щоб забезпечити людям купівлю продуктів харчування, медикаментів. У принципі, під час війни це основні витрати, все інше має бути спрямовано на армію, на захист Батьківщини, – заявив очільник уряду.

Також Денис Шмигаль повдіомив, що у другій половині квітня стане зрозуміло, чи потрібно продовжити скорочення видатків держбюджету, зокрема, обов'язкових платежів. Каже, якщо війна призводитиме до подальшого скорочення видатків держбюджету, то уряд інформуватиме про це громадян і пояснюватиме, чому це відбувається.

Джерело: stockworld

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook