Частина українців вже відчувають критичний брак білка. Що треба їсти, аби запобігти катастрофі

Від білка залежить правильна робота усього організму

Медична статистика вказує, що 4/5 населення України вже відчуває критичний брак білка. У людини, яка споживає недостатньо білка, відбувають незначні порушення пам’яті, відчуває втому й сонливість, млявість впродовж дня, а ще проблеми зі шкірою й навіть розвиток передчасного старіння. 

Для здоров’я нашому організму потрібен баланс жирів, вуглеводів та білків. З останнім – найбільше проблем. Аби забезпечити надходження достатньої кількості білка,треба додати у раціон такі продукти. 

Тофу 

Це сир, який виробляють з соєвого молока. За вмістом білка його можна прирівняти до м'яса. Тофу не має яскраво вираженого смаку та запаху і вбирає аромати та смаки приправ, які з ним подають.  

Бобові

Майже всі види бобів є топовими джерелами рослинного білка. Бобові можна використовувати як гарнір, соус, основу для супу або як самостійну страву. 

Кислий сир

Це не тільки хороше джерело кальцію, але й білка. Можна їсти як самостійну страву, можна готувати запіканки, додавати у каші чи салат. 

Йогурт

Краще обирати йогурт без солодкого наповнювача, аби з білком не добирати зайвого цукру.

Яйця

Кожне яйце – це 7 грамів чистого білка. Не варто обмежувати споживання яєць тільки на сніданок.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook