Це вбивчий прилад є чи не на кожній кухні: Відомо, що краще замінити вже
Є безпечніша альтернатива
Найнебезпечнішим побутовим приладом на кухні вважається газова плита і газова духовка. Така техніка є чи не на кожній кухні і стала причиною трагічних подій.
У чому небезпека газового обладнання
- Ризик витоку газу — навіть незначна несправність або забутий вимкнути пальник можуть призвести до отруєння або вибуху.
- Пожежна небезпека — відкритий вогонь легко може підпалити рушник, серветку або жир на сковорідці.
- Опіки — через високу температуру можна легко обпекти руки, особливо при необережному поводженні.
- Вибухові ризики — старі або несправні газові прилади, а також балони з газом можуть вибухнути.
Замінити газову плиту найкраще сучасною індукційною плитою. Вона нагріває посуд напряму за допомогою електромагнітного поля, тому їжа готується набагато швидше, ніж на газовій або звичайній електричній плиті.
Майже вся енергія передається безпосередньо на дно посуду, що мінімізує втрати тепла. Це робить індукційні плити значно економічнішими у використанні.
Поверхня плити залишається майже холодною, бо гріється лише дно каструлі. Зменшується ризик опіків та випадкового займання (наприклад, рушників).
Недоліком може бути потреба в спеціальному посуді, але більшість сучасних каструль і сковорідок уже сумісні.
Газову духовку найкраще замінити електричною. Це безпечніше, а завдяки рівномірному прогріву їжа готується краще і не підгорає.
Також варто бути обережним із електричними приладами, такими як тостери, мультиварки чи мікрохвильові печі — вони теж можуть спричинити коротке замикання або загоряння, якщо ними неправильно користуватись.
Радіо Трек: НОВИНИ