Це має бути на кожній кухні: найкраща олія

Містить найбільше корисних речовин та підходить для приготування їжі

Ця олія не надто популярна серед українців, проте дієтолог Катрін Тріско запевняє, що саме вона є найкориснішою для людини. Йдеться про олію авокадо.

Вона надзвичайно універсальна завдяки своєму м'якому смаку і високій температурі димлення, - говорить дієтолог.

Вона радить використовувати олію для заправки салатів, або ж смаження їжі.

Це відмінна олія для приготування їжі при високих температурах, наприклад, для смаження на мангалі, запікання або смаження на пательні, - пояснює Тріско.

Олія авокадо має низку переваг для здоров'я, зокрема серцево-судинної системи.

Споживання авокадо або олії авокадо підвищує рівень хорошого холестерину, йдеться про ліпопротеїни високої щільності.

Крім того, науковці дослідили, що олія покращує здатність організму людини поглинати каротиноїди - тип природного пігменту, який зазвичай зустрічається в жовтих, помаранчевих і червоних фруктах і овочах.

А це покращує зір та знижує ризик раку молочної залози та простати.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook