Це картопляне пюре визнали найкращим у світі: секрет французького шефа, який робить гарнір фантастично ніжним
Після такого гарніру іншого ви не захочете
Шеф-кухар Жоель Робюшон, який отримав не менше 32 зірок Мішлена, розповів, як приготувати правильне пюре із картоплі. Секрет страви — у виборі картоплі.
Рекомендовано використовувати сорти з жовтою м’якоттю та високим вмістом крохмалю.
Інгредієнти:
- 500 г - картоплі
- 100 г - вершкового масла
- 100 мл - молока
- сіль до смаку
Відваріть картоплю в шкірці до готовності. Це допоможе зберегти більше смаку продукту.
Почистіть її ще гарячою. Для отримання найніжнішого пюре не давіть картоплю, а протріть її через дрібне сито.
Тоді перемістіть картоплю у каструлю та поставте на маленький вогонь. Постійно перемішуючи, «обсушіть» її кілька хвилин. Випарювання картопляного пюре на слабкому вогні допоможе видалити зайву вологу і зробити пюре більш повітряним.
Не перестаючи перемішувати, поступово додавайте вершкове масло та тепле молоко. Саме завдяки цьому перемішуванню пюре набуде тієї самої кремової текстури.
Смачного!
Джерело: telegraf
Радіо Трек: НОВИНИ