Бюджетна заміна дорогих продуктів з користю для здоров’я
Список від дієтологів
В умовах воєнного стану, коли порушено чимало логістичних ланцюгів, а сімейний бюджет обмежено – обирати звичні продукти непросто.
Проте фахівці склали перелік продуктів, які можна замінити дешевшими аналогами й при цьому зберегти здоровий раціон.
Броколі – цвітна капуста
Багата харчовими волокнами, містить вітаміни С, К, Е та вітаміни групи В, калій та кальцій.
Цукіні – кабачок
Кабачок містить у собі антиоксиданти, вітамін А, С, В9, лютеїн, зеаксантин, калій та клітковину.
Булгур – пшоно шліфоване
Джерело складних зв'язаних вуглеводів, рослинного білка, клітковини, вітамінів групи В, міді, заліза, марганцю, магнію, фосфору, селену, цинку.
Брюссельська капуста – білокачанна/червонокачанна капуста
Джерела вітамінів С, К, антиоксидантів, а також вітаміну U і клітковини. Капуста урізноманітнить раціон, з неї можна готувати безліч смачних страв.
Батат – картопля
Джерело складних вуглеводів, вітаміну С, РР, К та групи В. При правильному приготуванні позитивно впливає на мікробіом кишківника.
Картопля дає почуття ситості та водночас має невелику калорійність.
Може бути гарніром або компонентом салатів та інших смачних страв.
А от найбільші поживним продуктом є курячі яйця. Це джерело білка та високоякісного протеїну.
Джерело: ТСН
Радіо Трек: НОВИНИ