Будете закривати тільки так: пікантні огірочки по-фінськи

Смачний пікантний рецепт

Триває сезон консервації. Якщо ви вже закривали пікантні кабачки, зверніть увагу на цей рецепт огірочків.

Мариновані огірки «по-фінськи» з додаванням гірчиці виходять соковитими та хрумкими.

Інгредієнти:

  • 2 кг – огірків
  • 2 л – води
  • 4 ст. л. – солі
  • 260 г – цукру
  • 330 мл – оцту 6%
  • 1,5 ч. л. – насіння гірчиці
  • 2 шт. – лаврового листа.

У каструлю налийте воду та додайте сіль, цукор гірчицю та лавровий лист. Поставте все це кип'ятитися.

Тим часом подрібніть огірки чималими шматочками. Після того, як вода закипіла, додайте оцет і знову доведіть до кипіння. Далі до маринаду додайте огірки й готуйте ще протягом 3-5 хвилин — до моменту, поки плоди не змінять колір.

Після приготування розкладіть огірки в уже простерилізовані банки, залийте їх маринадом, щільно закрийте чи закатайте кришками. Залиште банки у темному місці до повного охолодження.

Огірочки виходять смачними та пікантними.

Джерело: telegraf

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook