Будете закривати тільки так: пікантні огірочки по-фінськи
Смачний пікантний рецепт
Триває сезон консервації. Якщо ви вже закривали пікантні кабачки, зверніть увагу на цей рецепт огірочків.
Мариновані огірки «по-фінськи» з додаванням гірчиці виходять соковитими та хрумкими.
Інгредієнти:
- 2 кг – огірків
- 2 л – води
- 4 ст. л. – солі
- 260 г – цукру
- 330 мл – оцту 6%
- 1,5 ч. л. – насіння гірчиці
- 2 шт. – лаврового листа.
У каструлю налийте воду та додайте сіль, цукор гірчицю та лавровий лист. Поставте все це кип'ятитися.
Тим часом подрібніть огірки чималими шматочками. Після того, як вода закипіла, додайте оцет і знову доведіть до кипіння. Далі до маринаду додайте огірки й готуйте ще протягом 3-5 хвилин — до моменту, поки плоди не змінять колір.
Після приготування розкладіть огірки в уже простерилізовані банки, залийте їх маринадом, щільно закрийте чи закатайте кришками. Залиште банки у темному місці до повного охолодження.
Огірочки виходять смачними та пікантними.
Джерело: telegraf
Радіо Трек: НОВИНИ