Бронювання військовозобов’язаних частково відновили: Кабмін

Відомо, що передбачає рішення

25 жовтня Кабінет міністрів України на засіданні погодив часткове відновлення бронювання військовозобов’язаних. Про це йдеться на сайті уряду.

Що передбачає це рішення 

Тепер працівники, які отримали статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть подовжити термін бронювання на аналогічний термін.

« - Це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, в тому числі тих, які працюють на оборону». 

Також там зазначають, що до 15 листопада в Україні триває аудит підприємств, які отримали статус критично важливих за останні чотири місяці.

«Причина аудиту – аномальне зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих працівників. Це зроблено в інтересах посилення обороноздатності держави та для недопущення зловживань», – йдеться в повідомленні.

20 жовтня на порталі «Дія» тимчасово зупинили функцію бронювання працівників від мобілізації.

У вересні прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів готує зміни до підходу бронювання від мобілізації.

«Не може бути, що хтось відкупився від захисту батьківщини. Оце ключовий принцип, це червона лінія», – наголосив прем’єр-міністр.

Вже у середині серпня заступник міністра оборони Іван Гаврилюк повідомив, що кількість заброньованих військовозобов’язаних в Україні становить близько 930 тисяч.

Джерело: Радіо Свобода

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook