Бронь від мобілізації отримають не усі: за які порушення її можуть не дати?

Розповіли в ТЦК

Якщо документи про бронювання військовозобов’язаного були уже подані, але виявиться, що він раніше порушував правила військового обліку, то такій людині можуть відмовити у бронюванні.

Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК Сергій Монукало в інтерв’ю Главреду.

- Навіть якщо людина подала документи, то згідно з нововведеннями, якщо буде встановлено, що вона раніше порушувала правила військового обліку, вона не буде заброньована, – зазначив він.

Він перерахував, які саме порушення можуть призвести до відмови людині у бронюванні. До цього списку входять, зокрема, неявка в ТЦК у потрібні терміни, неоновлення своїх сімейно-демографічних даних тощо.

- Якщо людина вчасно не з’являлася до ТЦК, не оновлювала свої сімейно-демографічні дані (наприклад, про народження дитини, одруження, зміну прізвища чи місця проживання навіть в межах одного населеного пункту), – перерахував Монукало.

Тобто заброньованою може бути лише та людина, яка вчасно оновлювала дані, проходила ВЛК, не порушувала правил обліку, наголосив він.

- Адже коли виникає питання по бронюванню, то всі документи готові і залишається просто забронювати, а от якщо людина ухилялася від мобілізації, порушувала правила обліку, і шукає підприємство, яке може надати право на відстрочку, то тут можуть виникати питання про те, чому людина не з’являлася до ТЦК, – зазначив Сергій. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook