Більше не смажу кабачки на сковороді. Цей трюк підкорив сотні господинь

Виходить дуже смачно

У сезон овочів часто готую цю страву. Такі овочі дійсно смачніші за м’ясо і корисніші. Готуються кабачки з баклажанами дуже легко, а результат вас вразить.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Солодкий червоний перець – 1 шт.
  • Зелений болгарський перець – 1шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.
  • Кінза – 15 г.
  • Фіолетовий базилік – 15 г.

Для початку всі овочі добре помити і обсушити. Цибулю очистити від шкірки, у перцю видалити серцевину з насінням.

Баклажани та кабачки нарізати невеликими брусочками. Відправляємо овочі у чашу для перемішування.

Червоний солодкий перець та болгарський зелений перець нарізаємо брусочками та відправляємо до овочів.

Цибулю нарізаємо пір’ям і оправляємо туди ж.

Тепер, в окремому посуді, готуємо соус. Часник натираємо на дрібній тертці. Додаємо соєвий соус, чорний перець та олію. Все добре перемішуємо та поливаємо соусом овочі.

Овочі добре перемішуємо, накриваємо кришкою та залишаємо на 1 годину. За цей час овочі потрібно перемішати 1-2 рази, щоб соус рівномірно просочив овочі.

Потім овочі перекладаємо у форму для запікання, розрівнюємо рівним шаром та відправляємо у духовку. Запікаємо в духовці 45-50 хвилин при температурі 180 градусів. Час запікання залежатиме від духовки. Я використовую скляне деко і ставлю в холодну газову духовку. Тому в моїй духовці ця страва готується 45-50 хвилин.

Під час запікання овочі потрібно виймати з духовки 1-2 рази і перемішувати, щоб вони рівномірно пропеклися і злегка засмажилися.

У готові овочі додаю дрібно нарізану кінзу та фіолетовий базилік. Перемішую і можна одразу подавати на стіл. Втім, ця страва смачна як у гарячому, так і холодному вигляді.

Джерело: zhyttia

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook