Базовий смартфон чи флагман: чи варто переплачувати

Серія S від Samsung поповнилася трьома моделями на початку лютого цього року

Минуло вже три місяці відтоді, як південнокорейський бренд Samsung порадував своїх вірних фанатів оновленою лінійкою «суперрозумних» смартфонів. Серія S поповнилася трьома моделями, представленими на початку лютого 2023 року. У компанії підбили квартальні підсумки та підрахували, який із презентованих гаджетів викликав найбільший інтерес у публіки. Згідно з представленими даними, більша частина покупців віддала перевагу флагману - Galaxy S23 Ultra. Базовий же телефон придбали всього 20% споживачів. На українському ринку різниця в ціні між двома девайсами становить близько 15 тисяч гривень. Розберімось - кому варто переплачувати за володіння преміуммоделлю, а хто може заощадити й повністю закрити свої потреби смартфоном S23.

Розмір і характеристики екрана

Перша відмінність, яка одразу впадає в око, - діагональ дисплея. Флагман отримав 6,8 дюйма, а компактний базовий гаджет - 6,1 дюйма. Різниця буде справді відчутною, якщо ви:

Граєте в складні ігри. Розмір екрана має значення, приміром, для квестів, де за обмежений час потрібно знайти на картинці певну кількість предметів. Додаткові міліметри знадобляться і в шутерах, коли снайперу необхідно прицілитися з далекої відстані. Для стандартних ігор а-ля «три в ряд», настільних і карткових буде достатньо стандартного дисплея.

Обробляєте фотографії або монтуєте відеоролики. Дрібні деталі та недоліки краще видно на великому екрані. До того ж Ultra на відміну від S23 підтримує S Pen. Стилус істотно розширює можливості роботи в редакторах.

Використовуєте збільшений шрифт. Людям зі слабким зором, які читають на телефоні книжки або створюють текстові документи, буде зручніше поводитися зі смартфоном із 6,8-дюймовою діагоналлю.

Що стосується насиченості та передачі кольору, то обидва девайси отримали Dynamic Amoled екран. Але флагман може похвалитися більшою роздільною здатністю і частотою оновлення. Однак, пересічному користувачеві ці показники не особливо важливі. Їх оцінять тільки геймери.

Можливості камери

Якщо ви хочете купити саме камерофон - вибір очевидний. Вам потрібен Galaxy S23 Ultra. Конкурує з ним за якістю знімків і відео тільки iPhone 14 Pro Max. Флагман південнокорейської компанії з легкістю замінює професійну фотокамеру завдяки:

  • об'єктиву на 200 Мп;
  • ширококутній фронтальній камері;
  • можливості запису відео у форматі 4K;
  • поліпшеному нічному режиму знімання;
  • стократному цифровому зуму.

Базова модель програє за характеристиками основного блоку камер. Але аматору такого набору буде достатньо, щоб заповнити соцмережі яскравими знімками.

Продуктивність і автономність

Обидві моделі оснащені потужними восьмиядерними процесорами Snapdragon Gen 2. Але базові телефони отримали лише 8 ГБ оперативної пам'яті. А ось у флагманській лінійці є варіанти з 12 ГБ ОЗП. Чотири додаткових гіга знадобляться для роботи в режимі багатозадачності. Внутрішня пам'ять S23 Ultra розширюється до 1 ТБ, S23 - до 256 ГБ.

Ультрасмартфон також виграє за автономністю. Його батарея на 5000 мАг тримає заряд довше, ніж акумулятор на 3900 мАг базового гаджета лінійки.

Зі своїми основними функціями (дзвінками, приймання повідомлень у месенджерах, інтернет-серфінгом) обидва телефони справляються на відмінно. Набір стандартів зв'язку і комунікацій у них - аналогічний. Порівняти інші характеристики й подивитися відеоогляд, щоб остаточно визначитися з вибором, зручно на Comfy.ua.

на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook