Бабусин метод: Скільки солі треба додати, щоб квашена капуста вийшла соковитою та хрумкою

Класичний рецепт

Квашена капуста – продукт, який містить цінне джерело вітамінів та мікроелементів, які сприяють травленню. Звісно її можна купити, але приготована власноруч смакує найбільше.

Пропонуємо вам пропорції, які використовували наші бабусі.

На 1 кг капусти треба додати 25 г солі і 50 г моркви.

Тоді капуста у власному соку вийде хрумка, соковита й дуже корисна.

Наріжте капусту смужками середньої товщини.

Викладіть капусту гіркою на столі. Моркву натріть на великій тертці.

Капусту помніть руками, щоб вона розм'якла. Додайте моркву й сіль. Перемішайте.

Капусту складіть щільно в банки, залишивши зверху трохи місця. Банки накрийте серветками й залиште за кімнатної температури на кілька днів.

На другий день проштрикніть капусту дерев'яною шпажкою аж до дна, щоб випустити газ.

Готову капусту накрийте кришками й поставте на зберігання в холодне місце.

Нюанси

Для приготування квашеної капусти потрібна кам'яна сіль середнього помолу. Йодована або сіль дрібного помолу не підходить.

Капусту треба брати пізніх сортів чи середньостиглих сортів. Вона має бути щільною й соковитою.

Якщо нарізати капусту дуже тонко, вона вийде м'якою.

Якщо капуста гірчить, це означає, що вона пересолена. Якщо капусту недосолити, вона під час ферментації виділятиме слиз.

Джерело: gordonua

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook