Баба Люда з Ужгорода навчила готувати сирники з 1 жмені сиру і без – яєць: не прилипають і не пливуть

Дуже класний рецепт

Сирники - класична страва для українського сніданку, але що робити, якщо вдома закінчилися яйця, або ви їх просто не вживаєте? Є чудовий рецепт сирників без яєць - лише з сиру, цукру й борошна.

Насправді такі сирники без яєць смакують навіть краще за звичайні, а ще виходять більш ніжними та смачними, до того ж зменшують ризики для тих, хто має непереносимість яєць.

Інгредієнти:

  • 300 г – кисломолочного сиру
  • 2 ст. л. – цукру
  • щіпка – ванільного цукру
  • 2,5–3 ст. л. – борошна (можна трохи більше для обкачування)
  • 1 ст. л. – сметани (за бажанням, для м’якості)
  • олія для смаження

Перетріть сир виделкою або через сито, додайте цукор, ваніль та борошно, якщо тісто трохи сухе, то додайте  в нього ложку сметани. Замісіть м’яку масу, як зазвичай, сформуйте невеликі сирнички, обкачайте їх в борошні.

Обсмажуйте на середньому вогні в розігрітій олії до золотистої скоринки з обох боків (по 3- 4 хвилини з кожної сторони).

Секрет смакоти цих сирників у тому, щоб не пересмажити, тому тримайте середній вогонь і не накривайте кришкою, в такому випадку ваші сирники збережуть форму та ніжність, а подавати їх можна з варенням, медом, сметаною чи ягодами.

Й повірте, вони справлять справжній фурор на столі, адже смак виходить дуже ніжним та повітряним, але це завдяки сметані.

Джерело: noviydoctor

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook