Баба Люда з Ужгорода навчила готувати сирники з 1 жмені сиру і без – яєць: не прилипають і не пливуть
Дуже класний рецепт
Сирники - класична страва для українського сніданку, але що робити, якщо вдома закінчилися яйця, або ви їх просто не вживаєте? Є чудовий рецепт сирників без яєць - лише з сиру, цукру й борошна.
Насправді такі сирники без яєць смакують навіть краще за звичайні, а ще виходять більш ніжними та смачними, до того ж зменшують ризики для тих, хто має непереносимість яєць.
Інгредієнти:
- 300 г – кисломолочного сиру
- 2 ст. л. – цукру
- щіпка – ванільного цукру
- 2,5–3 ст. л. – борошна (можна трохи більше для обкачування)
- 1 ст. л. – сметани (за бажанням, для м’якості)
- олія для смаження
Перетріть сир виделкою або через сито, додайте цукор, ваніль та борошно, якщо тісто трохи сухе, то додайте в нього ложку сметани. Замісіть м’яку масу, як зазвичай, сформуйте невеликі сирнички, обкачайте їх в борошні.
Обсмажуйте на середньому вогні в розігрітій олії до золотистої скоринки з обох боків (по 3- 4 хвилини з кожної сторони).
Секрет смакоти цих сирників у тому, щоб не пересмажити, тому тримайте середній вогонь і не накривайте кришкою, в такому випадку ваші сирники збережуть форму та ніжність, а подавати їх можна з варенням, медом, сметаною чи ягодами.
Й повірте, вони справлять справжній фурор на столі, адже смак виходить дуже ніжним та повітряним, але це завдяки сметані.
Джерело: noviydoctor
Радіо Трек: НОВИНИ