Акциз збираються скасувати, але «розкішними» стануть не лише автомобілі

Для автомобілістів готують відразу два «сюрпризи»

Нардепи пропонують повністю скасувати акциз на всі авто, однак  повернути схему техогляду приватного автотранспорту і суттєво розширити «податок на розкіш».

Як повідомляє «Апостроф», на офіційному сайті Верховної Ради вже доступні для ознайомлення аж три законопроєкти, що стосуються розмитнення автомобілів.

Акциз пропонують скасувати на всі легковики і вантажівки, кузови до них, мотоцикли, причепи та напівпричепи. При чому, як на нові, так і на вживані - незалежно від віку.

Техогляд стосуватиметься всіх автомобілів до 2005 року випуску. Його потрібно буде проходити при реєстрації, а потім – кожні два роки.

Вважати «розкішними» пропонують увесь транспорт віком до 8 років включно із ринковою вартістю понад 200 розмірів мінімальної зарплати (у наступному році це буде 1 047 600 грн або 39 тис. доларів). Для авто віком від 5 до 8 років пропонують застосовувати коефіцієнт 0,5.

Також нардепи хочуть розширити норми «податку на розкіш» і пропонують розширити його дію на мотоцикли і навіть водний транспорт.

Ставку «податку на розкіш» також хочуть дещо переглянути. Зараз вона складає 25 тис. грн, а законопроєктом пропонується підняти її до шестикратного розміру «мінімалки» (31 428 грн).

Також документ передбачає пільги при розмитненні автомобілів для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок бойових дій. Розмитнити один недорогий автомобіль (розмитнення якого коштує менш як 225 тис. грн) вони зможуть без сплати ПДВ, заплативши лише ввізне мито.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook