Аджика на зиму. Хоч рецепт і не класичний, але виходить дуже смачно (ФОТО)

Зимою буде тішити така заготовка

Рецепт даний з розрахунку на 5 кілограмів помідорів, вперше я її так і зробила, чомусь навіть сумнівів не було, що вийде несмачно. З’їли все ще до Нового року. Тепер “кручу” по кілька партій.

Рецепт простий, але дуже смачна аджика виходить. Вся краса цієї аджики в пікантності і гостроті.

На 12 півлітрових банок аджики треба:

  • помідори – 5 кг;
  • цибуля – 1,5 кг .;
  • перець болгарський червоний – 1,5 кг;
  • цукор – 2,5 склянки;
  • сіль – 2,5 ст. ложки;
  • перець чилі мелений – 3 ст. ложки;
  • гірчиця суха – 6 ст. ложок.

Помідори краще вибирати ті, які м’ясисті, а перці краще брати стиглі, так і колір і густота у аджики будуть, що треба.

Якщо сумніваєтеся в рецепті, ділите всю кількість продуктів на 2 або 3.

Помідори нарізаємо середніми шматочками, так, щоб було зручно молоти на м’ясорубці.

Так само, великими шматочками, нарізаємо перець і цибулю. Перемелюємо все на м’ясорубці.

Додаємо сіль, цукор, перець чилі і суху гірчицю.

Практично готово! Залишиться все зварити. На повільному вогні варимо 20-30 хвилин. Якщо хочеться отримати аджику густішу, можна проварити трохи довше.

Розливаємо все по стерилізованих банках, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо. Нехай остигають якомога довше, через тиждень можна їсти.

Аджика прекрасно підходить до будь-яких страв: і до м’яса, і до риби, і навіть з макаронами дуже смачно!

Джерело: skarbnychka-retseptiv

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook