Аджика на зиму. Хоч рецепт і не класичний, але виходить дуже смачно (ФОТО)
Зимою буде тішити така заготовка
Рецепт даний з розрахунку на 5 кілограмів помідорів, вперше я її так і зробила, чомусь навіть сумнівів не було, що вийде несмачно. З’їли все ще до Нового року. Тепер “кручу” по кілька партій.
Рецепт простий, але дуже смачна аджика виходить. Вся краса цієї аджики в пікантності і гостроті.
На 12 півлітрових банок аджики треба:
- помідори – 5 кг;
- цибуля – 1,5 кг .;
- перець болгарський червоний – 1,5 кг;
- цукор – 2,5 склянки;
- сіль – 2,5 ст. ложки;
- перець чилі мелений – 3 ст. ложки;
- гірчиця суха – 6 ст. ложок.
Помідори краще вибирати ті, які м’ясисті, а перці краще брати стиглі, так і колір і густота у аджики будуть, що треба.
Якщо сумніваєтеся в рецепті, ділите всю кількість продуктів на 2 або 3.
Помідори нарізаємо середніми шматочками, так, щоб було зручно молоти на м’ясорубці.
Так само, великими шматочками, нарізаємо перець і цибулю. Перемелюємо все на м’ясорубці.
Додаємо сіль, цукор, перець чилі і суху гірчицю.
Практично готово! Залишиться все зварити. На повільному вогні варимо 20-30 хвилин. Якщо хочеться отримати аджику густішу, можна проварити трохи довше.
Розливаємо все по стерилізованих банках, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо. Нехай остигають якомога довше, через тиждень можна їсти.
Аджика прекрасно підходить до будь-яких страв: і до м’яса, і до риби, і навіть з макаронами дуже смачно!
Джерело: skarbnychka-retseptiv
Радіо Трек: НОВИНИ