ТОП-5 правил варіння яєць, які потрібно знати, щоб шкаралупа легко відходила

Якщо їх не знати, можна зіпсувати зовнішній вигляд страви

1. Не варіть холодні яйця

Різкий перепад температури не піде на користь продукту. Якщо ви звикли готувати яйця прямо з холодильника, то цієї звички розумніше позбутися.

Найкраще дати полежати яйцям на кухонному столі протягом 15 хвилин. Після цього процес чищення пройде значно простіше.

2. Температура води

Багато хто не задумується про те, в якій воді потрібно варити яйця, тому що цей момент здається їм не надто суттєвим. Це безвідповідальний підхід.

Якщо ви хочете чистити яйця без особливих проблем, то дочекайтеся, поки вода кипітиме.

3. Не забувайте про сіль

Цю хитрість багато господинь перейняли у своїх мам, тому солять воду для яєць автоматично. Це правильне рішення.

Цей простий секрет дозволяє почистити їх без зайвих складнощів.

4. «Побийте» яйця

Якщо ви хочете, щоб шкаралупа буквально сама злітала з яйця, варто їх після варіння трохи “побити” ложкою.

Це робиться відразу після того, як вони приготувались.

5. Правильно додавайте воду

Є два способи додавання холодної води, які допоможуть легко почистити яйця. У першому випадку їх потрібно просто потримати під тиском крана. Після цього чистити яйце і не доведеться.

Якщо ви відварили велику кількість яєць для салату, то варто злити гарячу воду, влити холодну, використовуючи кришку. Після цього ємність потрібно кілька разів досить сильно струсити.

Ви помітите, що більшість шкаралупи відокремилася самостійно без зайвих зусиль з вашого боку.

Джерело: Патріоти України

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook