5 помилок, які «вбивають» вашу стільницю на кухонних меблях
Що псує вашу стільницю?
Зараз доступні різні види матеріалів, з яких виготовляють стільниці. Найдоступніші – з ДСП. Цей матеріал є на більшості кухонь, за ціною він найдешевший, але має низку недоліків. Тому потребує бережного ставлення.
Що псує вашу стільницю?
- Гарячі предмети
У жодному разі не можна ставити на поверхню гарячу сковорідку або каструлю. Згодом з’являться плями, здуття, зміниться відтінок. Для гарячих предметів треба обов’язково використовувати підставки. Це правило актуальне і для стільниць з натурального каменю.
- Гострі предмети
Завжди використовуйте дошку для нарізання продуктів. Ніколи не ріжте одразу до стільниці. Рано чи пізно на поверхні з’являться подряпини та інші механічні ушкодження. Простішого способу «вбити» стільницю просто не існує.
- Засоби для чищення
Часто на стільниці накопичується жир, тож деякі господині використовують для чищення абразивну хімію. Вона допомагає швидко позбутися забруднень, але після її застосування з’являються дрібні подряпини, які з часом тільки збільшуватимуться. Важливо використовувати спеціальні засоби.
- Навантаження
Кожна господиня має певні зони готування. На одному місці відбивається м’ясо, на іншому встановлені побутові прилади. Таким чином з’являється нерівномірне навантаження на поверхню стільниці. Бажано сформувати рівномірні навантаження, тоді стільниця служитиме довгі роки.
- Волога
Усі сучасні стільниці захищені від підвищеної вологості. При цьому будь-яка стільниця має «слабкі» місця. Сюди можна віднести: стики та шви між плитою та мийкою. Постійна вологість є згубною для будь-яких поверхонь. Згодом поверхня почне відшаровуватись, пошкоджується структура. Щоб цього уникнути, стінки потрібно заповнювати герметиками.
Джерело: pixelinform
Радіо Трек: НОВИНИ