Як захистити хліб від цвілі: Так робили ще наші бабусі

Є маленька хитрість зберігання хліба

Хліб, який випікають популярні виробники, особливо швидко псується. Зокрема, на ньому з’являться пліснява. Найчастіше це буває, коли хліб зберігають у хлібниці з пластику. Є кілька правил зберігання хлібобулочних виробів.

Хлібниця

Не кожна хлібниця підходить для всіх виробів. У пластиковій, наприклад, не варто зберігати батони і булки. Правильна хлібниця – дерев’яна, адже цей матеріал натуральний і дозволяє «дихати» продуктам, які там зберігаються.

Температура

Хлібобулочні вироби можна зберігати у холодильнику і навіть заморожувати. При низьких температурах хліб зберігається набагато довше, адже це некомфортне середовище для розвитку дріжджових бактерій. Вони полюбляють тепло. Цей метод підходить не всім. Дехто каже, що так хліб втрачає смак і аромат. Спробуйте і ви цей спосіб зберігання і перевірте, чи підходить він вам.

Хитрість

На кожній кухні є річ, де хлібчику – найкраще. Йдеться про звичайну каструлю. Для того, щоб хліб не пліснявів, його слід звернути в лляний рушник і опустити на дно ємності. Крім цього, сюди ж слід додати яблуко, очищену картоплину, кілька шматочків цукру або сіль.

Зберігається хліб в каструлі під закритою кришкою. Подібний спосіб — найекономніший і простий варіант врятувати хліб від появи на ньому цвілі.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook