Домашнє морозиво: найкращі рецепти, які під силу кожному
Приготуйте смачне й корисне морозиво вдома
В спекотне літо одне з улюблених солодощів – морозиво. Такі ласощі дуже люблять багато дорослих й дітей. Якщо якість магазинного морозива викликає у вас сумніви, можна приготувати десерт вдома.
Домашнє морозиво можна приготувати з будь-якою начинкою - просто додайте в нього шматочки фруктів або ягід, джем, згущене молоко або розтоплений шоколад.
Домашній пломбір
- Молоко - 160 мл.
- Жовток - 3 шт.
- Цукор - 150 г.
- Вершки - 500 г.
- Ванільний екстракт або ванілін - 2 г.
Молоко підігріти, але не кип'ятити. Окремо збити білки з жовтками. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влити в жовтки гаряче молоко. Цукор повинен повністю розчинитися. Перелити масу в каструлю і нагріти на середньому вогні до легкого загустіння, але не кип'ятити. Потім поставити каструлю в місткість з холодною водою і остудити суміш до кімнатної температури.
Холодні вершки відразу з холодильника збити міксером до кремоподібного стану. Через сито вмішати вершки в молочну суміш. Додати ваніль і перемішати до однорідності. Викласти масу в форму і поставити в морозильну камеру на 4 години. Раз на годину суміш помішувати ложкою, щоб вона застигла рівномірно.
Морозиво з вершків
- Вершки 33-35% - 300 г.
- Цукрова пудра - 50 г.
- Ванільний цукор - 8 г.
Вершки для морозива повинні бути добре охолоджені. Рекомендується також на кілька хвилин покласти в морозилку вінчик міксера і миску для збивання. Вершки вилити в місткість і збивати міксером, поступово додаючи цукрову пудру і ванільний цукор. Збивати до стійких піків (приблизно 5 хвилин).
За бажанням додати в морозиво фрукти, джем або згущене молоко (тоді кількість цукру потрібно зменшити). Перекласти в пластиковий контейнер і поставити в морозилку мінімум на 4 години.
Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ