Аліменти платять не тільки чоловіки: скільки жінок на Рівненщині не сплачують своїм дітям гроші

Забули про свій обов'язок?

417 жінок є боржницями і не виплачують гроші на утримання своїх дітей.

Найбільша кількість таких осіб зареєстрована у Сарненському - 73, Здолбунівському - 56, Рівненському - 52, та Острозькому - 36 районах. 

Загалом грошей не отримує 631 дитина.

Лише частина жінок в області систематично виплачують аліменти на утримання дітей, до решти вживають примусові заходи зі стягнення коштів, повідомив начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Рівненській області Юрій Соценко:

У квітні цього року завдяки застосуванню до боржниці тимчасових обмежувальних заходів, вдалося стягнути 90 тисяч гривень заборгованості з аліментів.

 

 

Мешканка Березнівщини не змогла перетнути український кордон, тому змушена була погасити борг по аліментах на утримання 2 неповнолітніх дітей.

 

Нарахування виплат відбувається за тією ж процедурою що і для чоловіків.

 

Жодних преференцій жінки, які не виховують своїх дітей, не мають.

Серед основних причин невиконання рішень про стягнення аліментів, боржниками за якими є жінки - ведення аморального способу життя, відбування покарання, перебування у відпустці по догляду за іншою дитиною.

Серед інших причин – оголошення боржниці в розшук, відсутність майна та коштів, відсутність постійного доходу.

Фахівці нагадують, що за невиконання своїх зобов’язань суди накладають на боржників з аліментів адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.  

Радіо ТРЕК у Telegram і Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook