Як правильно зварити, щоб на Великдень виграти бій яйцями

Корисні поради

Для святкування Великодня яйця треба варити правильно.

Адже люди полюбляють великодню традицію щодо биття яєць!

Гра значною мірою залежить від удачі, але, якщо ви належите до тих людей, які завжди повинні вигравати, є кілька важливих речей, які можуть вплинути на ваші шанси на успіх. Про це інформує Ukr.Media.

Почніть з правильних яєць

Усе починається з сирих інгредієнтів. Яйця від птахів вільного вигулу мають більш тверду шкаралупу.

Перед варінням перевірте цілісність яєць.

Щодо того, яку роль колір шкаралупи грає у міцності, різниці немає. Білі яйця нічим не кращі за коричневі, і навпаки.

Процес відварювання

Нехай яйця дійдуть до кімнатної температури, якщо вони були у холодильнику. Якщо ви не плануєте використовувати хімічні барвники, вам потрібно буде прокип'ятити їх разом з рослинним барвником. Наповніть каструлю і обережно додайте яйця у холодну воду, одне за іншим.

Не кладіть забагато, ідея полягає і тому, щоб вони кипіли м'яко, не торкаючись одне одного.

Щойно вода закипить, зменште вогонь і дайте їй прокипіти.

Процес фарбування

Під час фарбування яєць ви зміцнюєте їх шляхом дрібних частинок пігменту, який забивається у дрібні поглиблення.

Щоб яйце було міцнішим «профі» радять клеїти термонаклейки на яйця, щоб зробити їх щільнішими.

Полірування олією може пом'якшити удар.

Як битися яйцями

А тепер найцікавіше.

Якщо ви одержимі ідеєю перемоги, ось деякі з кращих трюків, які допоможуть зміцнити шкаралупу яєць і закріпити свою перемогу. Правда, трохи нечесно. Підготуйте собі особливе яйце.

Прозорий лак для нігтів

Щойно шкаралупа повністю висохне, рясно пофарбуйте її прозорим лаком для нігтів. Дайте йому висохнути перед використанням.

Клей для декупажу

Нанесіть клей тонкими шарами і дайте висохнути кожному шару.

Рідкий силікат натрію

Силікат натрію, або «водяне скло», насправді використовувався у ті часи для збереження свіжих яєць у бочках з водою. Таким чином, вони можуть зберігатися місяцями. Вчені кажуть, що, занурюючи яйце у рідкий силікат натрію і висушуючи його після цього, можна отримати тверду як камінь шкаралупу.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook