90% городників не знають секрету: чому капусту потрібно прибирати після заморозків?

Розповідаємо, чому варто наслідувати їхній приклад

Досвідчені городники забирають капусту, коли нічна температура повітря знижується до -2 градусів, а денна - до +5-7 градусів.

За такої погоди підвищується вміст у капусті цукрів, йде гіркота. Тобто капуста стає смачнішою.

Однак потрібно враховувати, що вже при -5 градусах капуста може підмерзнути, а підмерзлі качани погано зберігаються.

Також дуже важливо прибирати капусту в ясну суху погоду. Прибрану під час дощу капусту перед закладкою на зберігання необхідно просушити.

Підмерзлі, тріснуті, пошкоджені, недорозвинені качани для зберігання не залишають: вони швидко згниють.

Врожаю наступного сезону не буде: які дерева в жодному разі не можна обрізати восени?

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook