90% городників не знають секрету: чому капусту потрібно прибирати після заморозків?
Розповідаємо, чому варто наслідувати їхній приклад
Досвідчені городники забирають капусту, коли нічна температура повітря знижується до -2 градусів, а денна - до +5-7 градусів.
За такої погоди підвищується вміст у капусті цукрів, йде гіркота. Тобто капуста стає смачнішою.
Однак потрібно враховувати, що вже при -5 градусах капуста може підмерзнути, а підмерзлі качани погано зберігаються.
Також дуже важливо прибирати капусту в ясну суху погоду. Прибрану під час дощу капусту перед закладкою на зберігання необхідно просушити.
Підмерзлі, тріснуті, пошкоджені, недорозвинені качани для зберігання не залишають: вони швидко згниють.
Врожаю наступного сезону не буде: які дерева в жодному разі не можна обрізати восени?
Радіо Трек: НОВИНИ