9 продуктів, які піднімуть гемоглобін

І це не тільки м'ясо

Для врегулювання рівня гемоглобіну у крові необхідний комплексний підхід. Потрібно стежити, щоб у нормі були білок, залізо та інші аспекти, які безпосередньо чи опосередковано впливають на засвоєння перших двох компонентів.

Отже, у раціоні має бути достатньо їжі, що містить залізо, білок та аскорбінову кислоту.

Все це можна отримати - наприклад, якщо споживати м'ясо та квашену капусту. Однак зловживати м'ясними продуктами та домашніми заготівлями не варто.

Крім червоного м'яса підняти гемоглобін дозволять крупи, хліб із грубого борошна, овочі та фрукти, риба, птиця, субпродукти (особливо печінка), горіхи.

Завдяки цим продуктам зростає рівень білка та заліза, а отже, покращується синтез заліза, підвищується гемоглобін.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook