8 продуктів, які знижують рівень холестерину в крові
Деякі продукти здатні регулювати рівень холестерину в крові
Правильне харчування - один із найефективніших способів знизити або підтримувати здоровий рівень холестерину.
Додавання до раціону деяких продуктів може зіграти вирішальну роль у зниженні рівня поганого холестерину і підвищенні рівня хорошого холестерину, що сприяє зниженню ризику серцевих захворювань.
Бобові
Бобові не тільки універсальні та поживні компоненти здорового раціону, а й відіграють важливу роль в підтримці здорового рівня холестерину. Однією з головних причин є вміст у них розчинної клітковини, яка, зв'язуючись із частинками холестерину в травній системі, виводить їх з організму до того, як вони потраплять до крові.
Чорнослив
Чорнослив - джерело клітковини і багатьох поживних речовин, які можуть підтримувати здоров'я серця.
Є дослідження, які пов'язують регулярне вживання чорносливу з поліпшенням рівня холестерину у літніх людей.
Овес
Овес багатий на бета-глюкан - потужну речовину, що знижує рівень холестерину. Під час вживання бета-глюкан утворює в кишківнику гелеподібну речовину, що зв'язується з багатими на холестерин жовчними кислотами і перешкоджає їхньому всмоктуванню в кров. Цей процес не тільки знижує рівень «поганого» холестерину, а й сприяє загальному оздоровленню травлення.
Авокадо
Включення авокадо в раціон допомагає отримати додаткову порцію корисних жирів. У клінічному дослідженні учасники, які з'їдали по одному авокадо на день, знизили рівень загального холестерину та поганого холестерину ЛПНЩ, а також покращили співвідношення загального холестерину й хорошого холестерину ЛПВЩ порівняно з учасниками, які не вживали авокадо.
Жирна риба
Споживання омега-3 жирних кислот із жирної риби, такої як сардини та скумбрія, може сприяти зниженню рівня холестерину. Жирні кислоти, які є у морській рибі, відіграють найважливішу роль у зниженні рівня тригліцеридів у крові, які є одним із видів жирів, що сприяють підвищенню ризику серцевих захворювань.
Ячмінь
Ячмінь - значне джерело харчових волокон, вітамінів і мінералів, особливо корисних для здоров'я серця, травлення та підтримки збалансованої дієти. Він містить бета-глюкан.
Дослідження засвідчило значне зниження рівня ЛПНЩ, а також тригліцеридів і загального холестерину всього за кілька тижнів вживання ячменю.
Яблука
Яблука славляться своїми холестеринознижувальними здібностями, насамперед завдяки високому вмісту розчинної клітковини. Крім того, яблука містять поліфеноли, які також відіграють роль у зміцненні здоров'я серця, знижуючи кров'яний тиск і зменшуючи запалення.
Чорниця
Чорниця відома як продукт, що знижує рівень холестерину, завдяки високому вмісту розчинної клітковини та антиоксидантів, зокрема антоціани запобігають окисленню холестерину та його накопиченню в стінках артерій.
Радіо Трек: НОВИНИ