5 страв, які не варто запікати у фользі

Коли фольга може зіпсувати смак страви

Картопля

Овочі просто не зарум’яняться у фользі,  овоч стане м’яким та вологим. Тому запікати картоплю потрібно у відкритій формі або на деку.

Страви з томатами

Помідори ще соковитіші, ніж картопля. Але мінус ще й у тому, що томати містять органічні кислоти, які, контактуючи з фольгою, викликають хімічну реакцію. У результаті псується смак страви, а разом із нею в організм потрапляє і алюміній, що шкідливо здоров’ю. 

Страви з цитрусовими

Усі страви з лимоном, апельсинами та іншими цитрусовими містять кислоти. Вони аналогічно реагують при контакті з фольгою. Через це у їжі може виникнути неприємний присмак.

Капуста

Капуста дуже соковита для цього і може повторитися ситуація з картоплею – капуста просто стушкується і перетвориться на несмачну розмазню.

Солоні страви

Зрозуміло, що без солі м’ясо та риба смачними не вийдуть. Але треба бути обережним. Сіль, а також гострий перець чилі чи паприка сприяють тому, що в організм потрапляє алюміній та псується смак страви.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: фольга