5 страв, які не варто запікати у фользі
Коли фольга може зіпсувати смак страви
Картопля
Овочі просто не зарум’яняться у фользі, овоч стане м’яким та вологим. Тому запікати картоплю потрібно у відкритій формі або на деку.
Страви з томатами
Помідори ще соковитіші, ніж картопля. Але мінус ще й у тому, що томати містять органічні кислоти, які, контактуючи з фольгою, викликають хімічну реакцію. У результаті псується смак страви, а разом із нею в організм потрапляє і алюміній, що шкідливо здоров’ю.
Страви з цитрусовими
Усі страви з лимоном, апельсинами та іншими цитрусовими містять кислоти. Вони аналогічно реагують при контакті з фольгою. Через це у їжі може виникнути неприємний присмак.
Капуста
Капуста дуже соковита для цього і може повторитися ситуація з картоплею – капуста просто стушкується і перетвориться на несмачну розмазню.
Солоні страви
Зрозуміло, що без солі м’ясо та риба смачними не вийдуть. Але треба бути обережним. Сіль, а також гострий перець чилі чи паприка сприяють тому, що в організм потрапляє алюміній та псується смак страви.
Радіо Трек: НОВИНИ