5 речей, які ніколи не можна змивати у кухонну раковину: все заб’є намертво

Є відходи, які дуже небезпечні для каналізації

Нам іноді здається, що кухонна раковина може «проковтнути» буквально будь-що - від овочевих залишків до олії та жиру. Але навіть якщо зараз з нею немає проблем, це не гарантує, що вони не з’являться трішки пізніше.

Засмічений злив — неприємна ситуація, яку не завжди вдається усунути самостійно, тож краще одразу уникати потрапляння певних речей у труби.

Жири та олії тверднуть на стінках труб, утворюючи шар, який перешкоджає стоку води. А крохмалисті продукти стають липкими та склеюють інші відходи. Також небезпечними є кістки та тверде насіння. Вони можуть застрягнути в зливі та навіть пошкодити труби.

Що категорично не можна виливати чи викидати у раковину:

  • Кавова гуща

Змивати кавову гущу у раковину зручно, але небезпечно. У трубах вона поводиться як мокрий пісок ,злипається та осідає, створюючи стійкі засмічення, які складно прочистити.

  • Жири та олії

Масло, олія та інші жири не змішуються з водою, а осідають на стінках труб. З часом вони густішають і перетворюються на тверду кірку, особливо при контакті з холодною водою, блокуючи прохід.

  • Крохмалисті продукти

Рис, макарони, картопляні шкірки — небезпечні для зливу. Після потрапляння у воду крохмаль робить їх липкими, через що вони швидко збирають інші відходи, утворюючи щільний засмічений ком.

  • Кістки та шкаралупа

Рибні хребти, курячі кістки, яєчна шкаралупа та панцирі морепродуктів легко застрягають у зливі, спричиняючи блокування.

  • Кісточки та тверде насіння

Серцевини персиків, авокадо та інші тверді кісточки можуть пошкодити злив. Якщо предмет складно розрізати ножем, він точно не повинен потрапляти у раковину.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook