5 причин, чому не можна довго варити яйця і скільки їх варити, аби отримати ідеальний смак
Це варто знати
Багатьом людям не подобаються яйця, в яких рідкий жовток, тож намагаються варити їх чим довше. Однак деякі кулінари переборщують із тривалістю варіння.
Можна назвати щонайменше 5 причин, згідно з якими яйця не можна варити понад 10-12 хвилин.
Погана консистенція
Переварені яйця відрізняються надмірною жорсткістю. Важко знайти гурмана, якому сподобалася б така страва.
Неприємний запах
Якщо продукт варити занадто довго, то може з’явитися неприємний запах. Жовток перевареного яйця пахне сірководнем. Трапезу явно буде зіпсовано.
Неприємний колір
Внаслідок тривалого варіння на жовтку яйця з’являється наліт зеленого кольору. Іншими словами, страва набуває не найприємнішого зовнішнього вигляду.
Поганий смак
Проблема полягає не лише у появі «неправильних» кольорів та запаху. Переварене яйце важко назвати апетитним.
Втрата корисних властивостей
Тривале перебування в окропі навряд чи зробить яйце небезпечним для здоров’я продуктом. А ось менш корисним – цілком. Довге варіння – часта причина втрати стравою корисних сполук і мікроелементів.
Для того, щоб яйця вийшли смачними та ароматними, достатньо варити їх всього 6 хвилин. Тоді жовток буде в міру густим і яйце матиме гарний запах.
Джерело: pixelinform
Радіо Трек: НОВИНИ