5 порад, щоб картопля для дерунів не темніла
Лайфхаки, що робити, щоб картопляне тісто було красиве
Тісто для дерунів, яке не темніє — мрія багатьох господинь!
Є 5 важливих моментів, які допоможуть зробити деруни ідеальними, інформує Ukr.Media.
1. Кисломолочні продукти
Для того, щоб деруни не були малоапетитного темного кольору, необхідно в натерту картопляну суміш додати одну столову ложку сметани або будь-якого іншого кисломолочного продукту.
2. Цибуля
Також в деруни можна додати натерту на тертці сиру цибулину. Цибуля перешкоджає потемнінню картоплі і надає страві легкість і аромат.
3. Молоко
Щоб сира терта картопля не потемніла, можна влити в неї трохи гарячого молока.
4. Страву треба готувати швидко
У приготуванні апетитних, рум'яних дерунів головне - не зволікати! Натерту картоплю необхідно віджати, змішати з іншими інгредієнтами і швиденько обсмажити, адже картопля від взаємодії з повітрям окислюється і неминуче темніє.
5. Використовуйте кухонну техніку
А ще можна використовувати не терку, а кухонний комбайн. Тоді картопля не встигне потемніти.
Радіо Трек: НОВИНИ