5 новорічних страв, які готували на свято тільки в СРСР
Господині готували три традиційні салати
Шпроти
Цю рибу раніше вважали делікатесом, а тому в СРСР бутерброди зі шпротами були традиційною закускою на Новий рік. Зазвичай хліб просто мазали вершковим маслом, а зверху клали консерву.
Також її «прикрашали» зеленню або маринованими огірками, адже саме соління були найбільш доступним інгредієнтом в епоху напівпустих полиць у магазинах.
«Мімоза»
Салат «Мімоза» був обов'язковим гостем на радянському святкуванні Нового року. Усе пояснюється дуже просто. Рибні консерви, цибулю та яйця знайти у ті часи було набагато простіше, аніж ананаси, морепродукти або ж інші інгредієнти для цікавих салатів.
«Олів'є»
Звісно, цей салат знають майже усі. Але він став таким популярним саме у радянські часи. Господині «полювали» за банкою горошку та ковбасою з майонезом, аби хоча б на Новий рік поласувати «делікатесами» - ці продукти купити просто так було майже неможливо.
Оселедець під шубою
Такий салат, як і «Олів'є», був популярним лише через те, що для нього було цілком можливо знайти інгредієнти. Оселедець, дешеві буряки, картопля та головний «делікатес» - майонез, - цю страву вважають головною зіркою радянського меню на Новий рік.
Котлети
Так-так, в СРСР не усі мали можливість придбати птаха або свинину, а тому навіть на святковий стіл подавали звичайні фаршеві котлети. «Для маси» до м'яса додавали картоплю, цибулю, хліб.
Радіо Трек: НОВИНИ