4 здорові сніданки для тих, кому все набридло (РЕЦЕПТИ)

Легко і корисно

Сніданок дуже важливий пункт в раціоні. Тільки ось намагатися щось проковтнути спросоння – це нелегко. Апетиту ніякого. Варто різноманітити раціон чимось смачним і незвичайним.

Отож пропонуємо 4 рецепти здорових і головне – смачних сніданків, які можна приготувати без особливих зусиль.

Вівсянка з чіа

Інгредієнти:

120 г - вівсяних пластівців;
60 г - насіння чіа;
500 мл - води або молока;
1 - стиглий банан;
1-2 ч. л. - цукру або меду;
ягоди і фрукти.

Змішати молоко або воду з медом. Додати в цю масу основу – насіння чіа і вівсяні пластівці. Викладаємо згори бананове пюре і підсолоджувач – цукор або мед. На завершення заливаємо у баночку молоко, закриваємо кришкою і гарненько трясемо, щоб усі інгредієнти перемішалися.

Ховаємо в холодильник. Потім лягаємо спати, прокидаємось, дістаємо з холодильника і їмо. За бажанням можна розігріти страву або прикрасити свіжими ягодами.

Смачна пшоняна каша

Інгредієнти:

1 щіпка - кориці;
1 столова ложка - меду;
половина одного банана;
1 склянка - пшоняної крупи;
30 г - вершкового масла;
2 склянки - води;
2 склянки молока;
кубик вершкового масла;
щіпка солі.

Пшоно промити окропом до тих пір, поки вода не стане прозорою. Влити в каструлю без емальованого покриття воду і, коли вона закипить, додати пшоно. Варити 5-10 хвилин на тихому вогні.

Паралельно в окремому посуді закип’ятити молоко, влити його в крупу, ретельно перемішати і потримати на повільному вогні ще 10 хвилин. В принципі, можна цілком обійтися і без молока. Тоді замість двох склянок води використовуємо чотири, виливаємо їх відразу і даємо нашій каші постояти 20 хвилин на повільному вогні. Кидаємо кубик масла, нарізаний заздалегідь банан, посипаємо корицею. Коли каша трохи охолоне, додайте в неї мед.

Сендвіч з яйцем і авокадо

Інгредієнти:

дві скибочки - хліба (за бажання можна використати розрізаний надвоє круасан або булочку);
1 - яйце;
скибочка авокадо - за смаком;
сіль і перець - за смаком.

Включаємо сковороду, кидаємо в неї яйце і скибочки хліба (якщо розміри сковороди не дозволяють, то спершу просто обсмаж хліб, а потім яйце). Сильно смажити хліб не варто. А ось яєчко краще прожарити як слід, з двох сторін, щоб воно закрилося і не розтікалося під час їжі. Складаємо усе і насолоджуємося.

Спагеті з цукіні

Інгредієнти:

2- цукіні;
200 г - томатів черрі;
2 зубчики - часнику;
2 ст. л. - бальзамічного оцту;
2 ст. л. - соєвого соусу;
песто (за бажанням);
рослинна олія для жаріння.

Цукіні вимити і обсушити, натерти на терці або нарізати тонкою соломкою. Головна умова, щоб скибочки були тонкими і довгими, як спагеті. Розігріти сковорідку, налити трохи рослинної олії, додати часник, потім цукіні і обсмаж 2-3 хвилини на середньому вогні. Якщо є болгарський перець, то можна додати і його.

Заправити бальзамічним оцтом, соєвим соусом, додати помідори черрі, перемішати, прикрасити листочками свіжого базиліку.

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook